Istoria

 Asociatia Club Sportiv Victoria Tecuci este fondată în 1955. Meciurile de acasă le dispută pe stadionul „Municipal”, având o capacitate totală de 1.000 de locuri.

La Tecuci fotbalul datează din 1926,primul meci de fotbal în nocturnă între echipele „Armata" din Tecuci și omonima acesteia din București.

1950 / septembrie:Se inaugurează, în mod oficial, Stadionul orașului care, pe parcurs va deveni locul de desfășurare a unor importante competiții de rugby și de fotbal.

Asociatia Club Sportiv Victoria Tecuci s-a numit înainte de perioada 2013 pe rând Voința Tecuci,Șoimii Tecuci,Victoria Tecuci, Dinamo Tecuci, Flamura Roșie Tecuci, ASM Tecuci, URA Tecuci, CFR Tecuci, Metalurgistul Tecuci, Arsenal Tecuci, CSS Tecuci,Sporting Tecuci.

Asociatia Club Sportiv Victoria Tecuci este singura echipă de fotbal a Municipiului Tecuci înscrisă în vreo competiție națională. Echipa evoluează în liga IV județeană Galați. Echipa a luat ființă în anul 1954. Primul nume ales a fost Voința Tecuci.

În 1956 echipa promovează în divizia C.Rămâne acolo până în 1958 când echipa este mutată la Buzău la ordinul de atunci al secretarilor partidului comunist locul în ligă este luat de Victoria Buzău. 1959 se înființează Dinamo Tecuci și activează în liga județeană ca performanță ajunge în șaisprezecimile Cupei României unde este învinsă de Metalul Titanii București cu scorul de 8-1.1962 echipa revine dar în divizia B sub numele de Flamura Roșie Tecuci după ce i-a locul echipei Dinamo Galați.Retrogradează în acel sezon în divizia C.Rămâne în divizia C până în anul 1967 când echipa retrogradează în liga județeană.

Promovează în anul 1968 și în 1969 își schimbă numele în Asociația Sportivă Muncitorul Tecuci.

1971 echipa schimbă iarăși numele în Uzina Reparații Auto Tecuci.

1975 locul de divizionară "B" al echipei Oțelul Galați și o parte din jucători trec la Victoria Tecuci.Echipa rămâne în divizia B până la finele lui 1979 când retrogradează în divizia C.

1981 echipa evoluează în divizia B dar retrogradează după numai un an în divizia C.

1988 echipa este preluată de CFR.

1989 echipa retrogradează în divizia D județeană.

1990 se schimbă iarăși numele în Metalurgistul Tecuci și promovează în divizia C.

1992 echipa retrogradează în divizia D județeană.

1993 echipa este preluată de o unitate militară din Tecuci,și schimbă numele în Arsenal Tecuci.

1996 echipa se desființează.

Finele anului 2000 i-a ființă CS.Sporting Tecuci.Este preluată de Consiliul Local împreună cu un investitor Ing.Pruna Nicolae.

2006 echipa pierde la Buzău meciul de baraj pentru "C" în fața Viitorul Însurăței 3-0.

2008 echipa recidivează și ajunge din nou la baraj de această dată la Brăila pierde însă cu 4-1 contra echipei Săgeata Stejaru.

După barajul pierdut în 2008 echipa este preluată de Clubul Sportiv Școlar Tecuci.

2012 se schimbă primarul în Tecuci și echipa este iarăși susținută de Consiliul Local și numele revine la FC Sporting Tecuci.

2017 echipa se retrage din anul competițional și se va ocupa numai de creșterea copiilor și juniorilor.

2018 se înscrie în campionatul județean echipa A.C.S Victoria Tecuci.

Postări populare de pe acest blog

Stadion nou la Tecuci